Ta proffs till hjälp när du vill skydda din uteplats

hemmasnickratEn uteplats är ofta en helig oas för Stockholmaren. Ett ställe där denne kan fly vardagens stress och koppla av i solskenet. Även om sommaren i Stockholm kan tyckas vara aningen kort så bjuder den varje år på ett antal heta dagar. Under dessa dagar kan det till och med bli för varmt på terrassen, både för människor och för blommorna som lever där. Då kan det vara bra att veta att det finns firmor som alltid kan erbjuda solskydd när det behövs.

Här på Indianbutiken.se kan man hitta information om allt som rör hantverkare för både små och stora arbeten. Men när det kommer till solskydd specifikt för stockholmsområdet finns ingen bättre startpunkt än Brava Solskydd. De har ett stort utbud av olika markiser och kan dessutom hjälpa till med monteringen.

Vad som kan gå snett för hemmafixaren

Få saker ligger så högt upp på listan över vad hemmafixaren anser att denne själv klarar av som monteringen utav persienner eller markiser. Visserligen är själva monteringen i teorin inte speciellt svår och den duktige hemmasnickaren kommer säkerligen att bli nöjd med sitt arbete. Dock kan det vara på sin plats att berätta om några av fallgroparna som många faller i när de sätter upp markiser själva istället för att låta fackmän göra jobbet.

  • Fel material på fel ställe
  • Bristfällig montering av konstruktion

Det rätta valet av material påverkas av uteplatsens läge

Många tror att det bara är en prisfråga när det kommer till val av material för markiserna. Vad många inte vet är att ett felval i slutändan kan betyda att man snabbt får inhandla en ny markis. Huvudsakligen är billigare markiser gjorda av plast och polyester och de dyrare ofta av aluminium och akryl. De billigare har fördelen att de är billigare men samtidigt så slits de mycket fortare. Plats kan nämligen inte stå emot väder och vind på samma sätt som aluminium och polyester bleks mycket fortare än akryl. Har man sin uteplats i ett oskyddat läge där markisen ofta är oskyddad mot vind så är det bästa att satsa på en aluminiumkonstruktion.

Slarva inte med monteringen av konstruktionen

Det vanligaste felet människor som själva sätter upp sina markiser begår är att de underskattar vädrets påverkan på konstruktionen. Har konstruktionen inte befästs på ett tillräckligt sätt så kan både själva markisen samt även väggen skadas under exempelvis en storm. Visst finns det hemmafixare som klarar av den här monteringen på ett alldeles föredömligt sätt men för dem som är osäkra är det alltid bäst att låta en fackman göra jobbet åt en.